Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σερβάς Ντερούζ: “Μη χαλαρώνετε!”

“Μη χαλαρώνετε” μας προτρέπει ο γνωστός πλέον κ. Σερβάς Ντερόουζ της τρόικας μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, προσθέτοντας ότι η μη συμμόρφωση με το πρόγραμμα “δεν αποτελεί επιλογή”…

Ο επικεφαλής των ελεγκτών εκ μέρους της ΕΕ τονίζει ότι “η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως αλλά σοφά το πολιτικό της κεφάλαιο και να πείσει τις αγορές για την αποφασιστικότητα και την ικανότητά της να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες πολιτικές”.

“Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια μιας παρανόησης για την αποφασιστικότητά της” προειδοποιεί και καλεί και την αντιπολίτευση να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης αυτή την ώρα καθώς οι αντιδράσεις – κοινωνικές και πολιτικές – μπορούν να γίνουν “βόμβα” στα θεμέλια του προγράμματος σταθεροποίησης.

“Η δημιουργική υποστήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε σημεία κλειδιά του προγράμματος είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Η Ελλάδα αλλάζει οικονομικά και πολιτικά και αυτό το μήνυμα πρέπει να είναι ισχυρό και ξεκάθαρο προς τις αγορές. Ελπίζω ότι η αντιπολίτευση θα το καταλάβει αυτό” αναφέρει.

Ο κ. Ντερούζ αναφέρει ότι παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις η συνολική εικόνα από το έργο της κυβέρνησης μέχρι στιγμής ειναι θετική.

“Το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης εκτελείται κανονικά σε γενικές γραμμές” διαβεβαιώνει . “Είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις” προσθέτει και τονίζει ότι “η μη συμμόρφωση με το πρόγραμμα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές”.

“Κλειδώνει” την Κυριακή η βοήθεια για την Ιρλανδία – ‘Ολες οι λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε