Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σφάζονται” στη Γερμανία για το πως μπήκε η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Σφάζονται” στη Γερμανία για το πως μπήκε η Ελλάδα στην Ευρωζώνη
Αποκαλύπτονται ονόματα υπουργών που ”έκλεισαν” τα στόματα γερμανών επικριτών της ελληνικής ένταξης στο Ευρώ.

Καταιγισμός αποκαλύψεων και καταγγελιών από την εφημερίδα Βild,που στοχοποιεί τον πρώην υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ.
 
Η κατηγορία που του απευθύνει η εφημερίδα είναι σαφής: “έκλεισες το στόμα των επικριτών της Ελλάδας” και αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα όταν το ”στόμα” ανήκει στον Χανς Ρέκερς, μέλος τότε του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, που είχε προτείνει να μετατεθεί η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη τουλάχιστον για ένα χρόνο.
 
Σύμφωνα με την Βild ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ έστειλε επιστολή προς τον τότε επικεφαλής της Bundesbank Έρνστ Βέλτεκε,με στόχο να κλείσει το στόμα του Χανς Ρέκερς.
 
Στην επιστολή αναφέρεται: «…Σας παρακαλώ επειγόντως να διαβιβάσετε στον δρ. Ρέκερς ότι ως μέλος του συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας δεν επιτρέπεται να εκφράζει την προσωπική του γνώμη. Θα είχα μάλιστα να επισημάνω στον κ. Ρέκερς, πως θα ήταν σκόπιμο να μελετήσει τις διαδικασίες και τις μεθόδους της Συνθήκης του Μάαστριχτ..στους Έλληνες συναδέλφους μου θα ζητήσω γραπτώς συγγνώμη για τις δηλώσεις του δρ. Ρέκερς».
 
Απόδειξη της σπουδαιότητας αυτού του ζητήματος είναι ότι στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελεύθερων ζητούν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Χάνς Άιχελ στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε