Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Short selling ξανά από 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Την άρση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων (Short selling) από την 1η Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οι ανοικτές πωλήσεις είχαν απαγορευτεί για τις συναλλαγές επί μετοχών , από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, από τα τέλη του περασμένου Απριλίου με σκοπό να αντιμετωπισθεί το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην ελληνική αγορά την περίοδο εκείνη.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 559η/26.8.2010 συνεδρίασή του αποφάσισε τα εξής:

Να μην παρατείνει την καθολική απαγόρευση της πραγματοποίησης ανοικτών πωλήσεων στο ΧΑ, αλλά να συνεχίσει την απαγόρευση όσον αφορά στη διενέργεια μη καλυμμένων ανοικτών πωλήσεων. Ειδικότερα από 1.9.2010 επιτρέπονται ανοικτές πωλήσεις μετοχών εφόσον ο πωλητής έχει διασφαλίσει πριν από τη συναλλαγή ότι θα έχει επαρκή διαθέσιμα μετοχών κατά την ημέρα εκκαθάρισης της ανοικτής πώλησης (Τ+3).

Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση επισήμανσης των ανοικτών πωλήσεων (flagging) και η υποχρέωση εισαγωγής των εντολών ανοικτής πώλησης σε τιμή μεγαλύτερη από την τελευταία πράξη (up tick) όπως και η υποχρέωση γνωστοποίησης μεγάλης καθαρής αρνητικής θέσης επί συγκεκριμένης μετοχής (μεγαλύτερη του 0,10% του μετοχικού κεφαλαίου του εκδότη) σύμφωνα με την απόφαση 1509/15.5.2009.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε