Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σήμα κινδύνου από τα spreads για τη συνέχεια

Σήμα κινδύνου από τα spreads για τη συνέχεια

Αδύναμο το ΧΑ δεν μπορεί να αντισταθεί στα κακά μακροοικονομικά νέα

Οι αγορές δεν έχουν πειστεί για τις δυνατότητες της Ελλάδος να βγει από την κρίση, αφού εντοπίζουν πολλά πισωγυρίσματα στην εφαρμογή των μέτρων από την Κυβέρνηση και άστοχους χειρισμούς.
 
Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, εκτός από το φόρο στη βενζίνη κανένα άλλο μέτρο στον τομέα των εσόδων δεν έχει επιβληθεί. Ετσι, δεν είναι τυχαίο ότι τα spreads του δεκαετούς ομολόγου εκτινάχθηκαν χθες στις 336 μονάδες βάσης και σε συνδυασμό με το φιάσκο της επανέκδοσης του 20ετους ομολόγου πίεσαν και τη χρηματιστηριακη αγορά. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,95% στις 2.095,64 μονάδες με χαμηλή αξία συναλλαγών στα 145,57 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις και ο κλαδικός δείκτης υποχώρησε κατά 3%. Παράλληλα, δεν έχει υπάρξει καμία θετική έκπληξη στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων για το 2009. Αντιθέτως, τα κατώτερα των εκτιμήσεων κέρδη για τη ΔΕΗ οδήγησαν τον τίτλο σε απώλειες 4,27%. 

Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε κατά 3,29%, της Alpha κατά 4,05%, της 3Ε κατά 2,6% και της Πειραιώς κατά 3,79%. Ξεχώρισε η μετοχή του ΟΠΑΠ με κέρδη 1,22%. Μόνο 51 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 124 υποχώρησαν και 132 παρέμειναν αμετάβλητες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε