Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σημαντική άνοδο των τιμών πετρελαίου μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Σημαντική άνοδο των τιμών πετρελαίου μετά τη Σύνοδο Κορυφής

 Η τιμή του βαρελιού ελαφρού αργού πετρελαίου άμεσης παράδοσης κατέγραφε σήμερα σημαντική άνοδο στην αγορά της Νέας Υόρκης, αφού έγιναν γνωστές οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

Το βαρέλι του ελαφρού αργού πετρελαίου ανατιμήθηκε 4,14 δολάρια και ξεπέρασε το όριο των 80 δολαρίων, αφού η τιμή του διαμορφωνόταν πριν από περίπου μία ώρα στα 81,83 δολάρια.

“Τα αναπτυξιακά μέτρα στα οποία κατέληξε το Ευρωπαϊκό συμβούλιο, είναι κατάλληλα για να δοθεί ώθηση στην πετρελαϊκή αγορά”, σχολίασε ο επενδυτικός οίκος Price Futures Group. “Η πετρελαϊκή αγορά κατόπιν της απόφασης οι χρηματοπιστωτικοί μηχανισμοί στην ευρωζώνη να παρέχουν επιπλέον ρευστότητα προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες άνευ όμως επιβάρυνσης των προϋπολογισμών των κρατών-μελών –μια απόφαση πέραν των προσδοκιών της αγοράς– προβλέπει ότι η ζήτηση του προϊόντος θα τονωθεί άμεσα”, πρόσθεσε.

Άλλοι αναλυτές της πετρελαϊκής αγοράς στη Νέα Υόρκη, που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτιμούν ότι η καταγραφείσα άνοδος του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, που επακολούθησε το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού συμβουλίου –η μεγαλύτερη άνοδος στη διάρκεια του επταημέρου– “επίσης θα τονώσει την ζήτηση του πετρελαίου”.

Οι ίδιοι αναλυτές επισήμαναν ότι με την απώλεια 30 δολαρίων το βαρέλι στην τιμή άμεσης παράδοσής του, μέσα σε λίγες μόνον εβδομάδες, η αγορά στη Νέα Υόρκη “αναζητούσε ένα λόγο, που θα την βοηθούσε να λειτουργήσει εκ νέου ανοδικά, και τον βρήκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, να εξασφαλιστεί αυτή η επιπλέον ρευστότητα στις τράπεζες της ευρωζώνης”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε