Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σήμερα ανακοινώνουν το έλλειμμα και στις 16 Μαΐου έρχεται ο… λογαριασμός

– Πιέζει η Τρόικα για μέτρα εδώ και τώρα για να δώσει τη δόση των 12 δισ.
– 8 δισ τα μέτρα που θα παρθούν για φέτος
– Ξεκινούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και φοροαπαλλαγές

Το έλλειμμα που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat αναμένεται να ξεπεράσει το αρκετά το 10% και αυτός είναι ο λόγος ( δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά) της καθυστέρησης ώστε να… περάσουν οι γιορτές.

1-15 Μαϊου τα στελέχη της Τρόικας θα κάνο0υ φύλλο και φτερό τα νέα μέτρα και τα έσοδα και θα ανάψουν το πράσινο φως ώστε 16 Μαϊου το “πακέτο” μέτρων να πάει στη Βουλή.

Μόνο μέσα στα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια και μέχρι το 2015 θα πρέπει το ελληνικό κράτος να βρει παραπάνω από 26 δισ. Κάτι που μεταφράζεται σε ακόμη σκληρότερα μέτρα, όπως και αν βαφτίζονται.

Η τρόικα “κουνάει” τα 12 δισ. της επόμενης δόσης και πιέζει. Έτσι η Κυβέρνηση απαντάει ότι άμεσα μέσα του ενιαίου μισθολογίου θα εξοικονομήσει 2 δισ και άλλα 2,5 από το κόψιμο των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου.

Τριάμισι δισ. υπόσχεται η Κυβέρνηση στην Τρόικα από πώληση μετοχών ( και όχι μόνο) των ΔΕΚΟ αλλά και από το λουκέτο σε δημόσιους οργανισμούς.

Δύο δισ. θα εξοικονομίσει η Κυβέρνηση από το ¨τσεκούρι” στις φοροαπαλλαγές και άλλο ένα από τους έμμεσους φόρους όπως ο ΦΠΑ.
Αυτά μόνο για αρχή…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε