Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκληρότερα μέτρα λιτότητας ζητάει η Κομισιόν από Ισπανία-Πορτογαλία

Σκληρότερα μέτρα λιτότητας ζητάει η Κομισιόν από Ισπανία-Πορτογαλία

Οι Βρυξέλλες ζητούν περισσότερη προσπάθεια για διαρθρωτικές αλλαγές από την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία οφείλουν να «κάνουν περισσότερες» προσπάθειες στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και την κατάσταση του προϋπολογισμού τους, τόνισε σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τα Οικονομικά Όλι Ρεν. 

«ΟΙ δύο χώρες ήδη έχουν ανακοινώσει, ή θα ανακοινώσουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Μπορούν να γίνουν περισσότερα και ενθαρρύνω τις δύο χώρες να το κάνουν», τόνισε ο Ρεν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Η Κομισιόν πρόκειται να δημοσιεύσει αύριο την εκτίμησή της για τα συμπληρωματικά μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία και η Πορτογαλία.

«Τα ανακοινωθέντα μέτρα είναι σημαντικά και θαραλλέα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

«Εκτός των άλλων, είναι σαφές πως μία επιπλέον παγιοποίηση των προϋπολογισμών θα απαιτηθεί μετά το 2011, συνεπώς και μία περαιτέρω πρόοδος στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.
  
«Ακούσαμε τις πολύ σοβαρές δεσμεύσεις από τις δύο ενδιαφερόμενες χώρες ότι θα λάβουν μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι δύο χώρες επεξεργάζονται επίσης τα επιπλέον μέτρα που εάν θα απαιτηθεί θα λάβουν για να επιτύχουν τους στόχους τους για το 2011», τόνισε ο Γιούνκερ.

   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε