Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σόιμπλε: Δεν χρειάζεται η συμμετοχή του δημόσιου τομέα στο PSI

Σόιμπλε: Δεν χρειάζεται η συμμετοχή του δημόσιου τομέα στο PSI

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι δεν είναι ανάγκη να συμμετάσχει ο δημόσιος τομέας στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

“Δεν υπάρχει ανάγκη να συμμετάσχει επιπλέον ο δημόσιος τομέας”, είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι n-tv, εξηγώντας ότι έχει ήδη συμβάλει με δάνειο ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Μάιο του 2010 και ότι ήδη είναι σε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για άλλο ένα δάνειο, υπό ορισμένους όρους.

Οι ιδιώτες πιστωτές “κέρδισαν αρκετά από τα (υψηλά) επιτόκια” των ελληνικών ομολόγων και θα πρέπει τώρα να δεχτούν τις απώλειες, σημείωσε.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καλείται από ορισμένες πλευρές να δεχτεί την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της, ώστε να μοιραστεί το βάρος με τους ιδιώτες πιστωτές, ένα ενδεχόμενο με το οποίο διαφωνεί η Γερμανία.

“Η ΕΚΤ ανέλαβε τις ευθύνες της” και “φροντίζει ώστε να υπάρχει ρευστότητα”, είπε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στο δάνειο, διάρκειας τριών ετών, που χορήγησε η ΕΚΤ σε τράπεζες χωρών της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο.

Ο Γερμανός υπουργός επέμεινε ότι οι χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στην εξωτερική βοήθεια αλλά να προχωρήσουν στις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις για να βγουν από την κρίση Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του γιατί η Ιταλία, μετά την αλλαγή της κυβέρνησής της, ενεργεί προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως κρίνει ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα και οι ιδιώτες πιστωτές της βρίσκονται “πολύ κοντά” σε συμφωνία.

Διαβάστε
Στο Eurogroup της Δευτέρας παίζεται το μέλλον της χώρας – Κομισιόν: Μπορεί η λιτότητα να τους πνίγει αλλά γίνονται ..αξιόπιστοι!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε