Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σόϊμπλε: Και τώρα τρέχετε! – Τίποτα δεν θα γίνει αυτόματα!

Την αισιοδοξία του ότι η πλειοψηφία της Μπούντεσταγκ θα εγκρίνει το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, στο οποίο κατέληξαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εξέφρασε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ωστόσο για να μην ξεχνάει και τον ρόλο του είπε ότι: «Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη νέα διεθνή βοήθεια μόνο εάν εφαρμόσει γρήγορα τις υπεσχημένες πολιτικές μεταρρυθμίσεις».

Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε: «Δεν θα γίνει τίποτα αυτόματα, οι προϋποθέσεις πρέπει να εκπληρωθούν».

Πρόσθεσε ότι το πακέτο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και η παραίτηση των τραπεζών από τις απαιτήσεις τους είναι αποτέλεσμα ευθύνης, το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να μπορέσει η Ελλάδα να μπει σε δρόμο βιώσιμης οικονομικής εξυγίανσης”.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως ως το τέλος του μήνα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να δρομολογήσει μια σειρά από νόμους, με τους οποίους θα αναδιοργανωθούν οι τομείς της υγείας, της διοίκησης των περιφερειών, των φορολογικών υπηρεσιών, των συντάξεων, των στατιστικών δεδομένων και της αγοράς εργασίας. Στις αρχές Μαρτίου το Eurogroup θα επανεξετάσει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, ενώ ένας ειδικός λογαριασμός θα διασφαλίζει ότι η εξυπηρέτηση του χρέους θα γίνεται κατά προτεραιότητα.

Αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα της συνεδρίασης, ο κ. Σόιμπλε έκανε λόγο για “ψύχραιμη” και “αντικειμενική” αξιολόγηση και για συμφωνία όλων ότι έπρεπε οπωσδήποτε να καταλήξουν σε αποτέλεσμα προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην μπορεί να πληρώσει το χρέος των 14,5 δισεκατομμυρίων στις 20 Μαρτίου. «Δεν είχαμε χρόνο για αναβολή. Ως Eurogroup πρέπει να λειτουργήσουμε και ως εγγυητές του κυρίαρχου λαού, δηλαδή των πολιτών των υπόλοιπων 16 κρατών- μελών της Ευρωζώνης και βεβαίως να βγάλουμε και συμπεράσματα από τις εμπειρίες του παρελθόντος», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνιμη τρόικα στην Αθήνα, μόνιμος λογαριασμός για το χρέος, μόνιμος και ο γγ Φορολογικών – Οι όροι των δανειστών για το “πακέτο” των 230 δισ.

Στο Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο για την εξόφληση του χρέους κατά…

«Βγάλτε τα λεφτά απ’ τα σεντούκια»

Οι βασικοί όροι του PSI – Κατεβάστε όλο το αρχείο

 


 

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε