Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σόιμπλε: Ναι στην επιμήκυνση αν χρειάζεται

Σόιμπλε: Ναι στην επιμήκυνση αν χρειάζεται

Επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος θα υπάρξει εφόσον έχει νόημα κάτι τέτοιο και βοηθά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, διευκρινίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και τονίζει ότι ισχύει η υποχρέωση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Reinische Post”, ο κ. Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας πριν ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις για την Ελλάδα, ενώ επισημαίνει ότι δεν γίνεται να αγνοηθούν οι καθυστερήσεις λόγω των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων. «Είναι δύσκολο για την Ελλάδα, το γνωρίζουμε», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε και αναφέρεται εκ νέου στο ενδεχόμενο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων από την Αθήνα.

«Είναι προφανής η λογική. Εάν η Ελλάδα μπορούσε να αγοράσει ομόλογα από την αγορά, σε ικανοποιητικό επίπεδο τιμής, θα μπορούσε με περιορισμένο κόστος να επιτύχει μείωση του δανειακού της βάρους. Αλλά το πεδίο εφαρμογής αυτού του μέτρου περιορίζεται, λόγω του περσινού “κουρέματος”. Επιπλέον, θα χρειαζόταν πρόσθετη χρηματοδότηση», αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πάντως δηλώνει βέβαιος ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα εξασφάλιζε την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου. Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζει ότι περιορισμοί στο δημοσιονομικό δίκαιο υπάρχουν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και πως αυτό δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Πρέπει να κρατήσουμε την αναπνοή μας για 5 χρόνια

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε