Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σόιμπλε: Προαναγγέλλει την επιμήκυνση αποπληρωμής των ελληνικών δανείων

«Είμαστε διατεθειμένοι – όπως έχουμε συμφωνήσει στο τέλος του περασμένου έτους – να εξετάσουμε ακόμη μία φορά τις προθεσμίες αποπληρωμής για την Ελλάδα.

Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε για τη συναίνεση της γερμανικής κυβέρνησης να εξεταστεί η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του μνημονίου. Ταυτόχρονα ζήτησε από την Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Είμαστε διατεθειμένοι – όπως έχουμε συμφωνήσει στο τέλος του περασμένου έτους – να εξετάσουμε ακόμη μία φορά τις προθεσμίες αποπληρωμής για την Ελλάδα που έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Μάιο», είπε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στους ανταποκριτές ξένου τύπου στο Βερολίνο.

«Ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των διαφορετικών προθεσμιών που συμφωνήθηκαν για την Ιρλανδία, να εξεταστεί η ανάλογη προσαρμογή τους», πρόσθεσε ο υπουργός. Κατά τον κ. Σόιμπλε η Γερμανία και η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάει «πέρα από τις ειλημμένες ήδη αποφάσεις», αλλά προϋπόθεση για αυτό είναι ότι «και οι άλλοι θα τηρούν όσα έχουν συμφωνηθεί και εν ανάγκη θα κάνουν και ένα βήμα παραπέρα».

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι «υπό την έννοια αυτή η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για μία κοινή λύση». Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι «αντίστοιχη ετοιμότητα θα επιδειχτεί και από τους άλλους».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε