Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σόιμπλε προς Στουρνάρα: “Να είσαι σίγουρος ότι έχεις την υποστήριξη μου”

Σόιμπλε προς Στουρνάρα: “Να είσαι σίγουρος ότι έχεις την υποστήριξη μου”

Επιστολή, με την οποία τον συγχαίρει για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Οικονομικών, του εύχεται «καλή επιτυχία στο έργο που έχει μπροστά του» και εκφράζει την υποστήριξή του στην προσπάθεια που αναλαμβάνει, απέστειλε σήμερα ο Β.Σόιμπλε.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε σημειώνει προς τον Έλληνα ομόλογό του ότι η παρούσα κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά και ιδιαιτέρως στην ευρωζώνη, απαιτούν κοινές προσπάθειες για τη διασφάλιση της σταθερότητας. Επίσης, ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει σε αυτές τις εξελίξεις και ήδη έκανε ένα σημαντικό βήμα με τον ταχύ σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι «τα ζητήματα μπροστά μας είναι σημαντικά», επισημαίνοντας προς τον κ. Στουρνάρα «να είσαι σίγουρος ότι έχεις την υποστήριξή μου σε αυτήν την προσπάθεια. Ανυπομονώ να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία».

 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε σήμερα να υπάρξει υπομονή σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των πρόσφατα συμφωνηθέντων μέτρων για την καταπολέμηση της κρίσης, εκφράζοντας τη λύπη του για το ότι οι προσδοκίες σχετικά με τις χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν και πάλι τεθεί πολύ υψηλά.

   “Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών δεν είναι μικρό πράγμα, αυτό είναι ένα γιγαντιαίο έργο”, είπε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πριν από τη συνάντηση με τους ομολόγους του της ευρωζώνης, αναφερόμενος σε ένα από τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από τους ηγέτες της ΕΕ πριν από 10 ημέρες.

   Περιόρισε πάντως ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες, επιμένοντας ότι ένας τέτοιος μηχανισμός θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία πριν το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης μπορέσει άμεσα να ανακεφαλαιοποιήσει τις προβληματικές τράπεζες, όπως αυτές στην Ισπανία.

   “Αυτό είναι που αναφέρεται στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής. Πολλά από αυτά διαβάστηκαν λανθασμένα, κάτι το οποίο–όπως συμβαίνει συχνά–τροφοδότησε με ψευδείς προσδοκίες τις αγορές”, σημείωσε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε: “Έτσι δεν επιτυγχάνεται τίποτα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το κρίσιμο Eurogroup – Θα δώσουν χρόνο στην Ισπανία – Τι θα ζητήσει η Ελλάδα

«Κάποιοι σας θέλουν εκτός ευρώ» – Η αποκάλυψη… απειλή της τρόικας στην κυβέρνηση – Σε βαρύ κλίμα η πρώτη Στουρνάρα στο Eurogroup

Άγριο «μαχαίρι» στα ειδικά μισθολόγια – Έρχεται το… κατακαλόκαιρο η ρύθμιση – Θέλουν να μαζέψουν 200 εκατ. ευρώ

Δεν θα ”καλοπεράσει” ο υπουργός Οικονομικών

Αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup όπου θα κριθεί η τύχη του Μνημονίου

Σαρωτικές αλλαγές στην φορολογία:Μείωση κλιμακίων, αύξηση αφορολογήτου-Αντικαθίσταται το χαράτσι και ο φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας από το 2013

“Στο σφυρί” ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, και 80.000 ακίνητα για να μειωθούν οι φόροι

Το 49% των Γερμανών μας θέλει εκτός ευρώ

Στο τραπέζι συλλογικές συμβάσεις, κατώτατος μισθός και μετενέργεια

”Καμία ελπίδα για την Ελλάδα εντός ευρώ”

“Ούτε σεντ για την Ελλάδα αν δεν διαπιστώσουμε ότι το Μνημόνιο εφαρμόζεται!”

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε