Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σόιμπλε: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αλλά…

Σόιμπλε: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αλλά…

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θεωρεί ότι η κρίση εμπιστοσύνης των αγορών προς την ζώνη του ευρώ θα αμβλυνθεί σε ένα ή δύο χρόνια, επαναλαμβάνοντας ότι η επιθυμία του Βερολίνου δεν είναι να εξέλθει η Ελλάδα από το ευρώ.

“Σε δώδεκα έως είκοσι τέσσερις μήνες θα έχουμε κατευνασμό των αγορών”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Οταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν, ο οποίος διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κρίση μπορεί να διαρκέσει ακόμη τέσσερα ή πέντε χρόνια, απάντησε: “Σε ό,τι αφορά την κρίση εμπιστοσύνης προς το ευρώ, δεν θα διαρκέσει τόσο. Πιστεύω ότι θα τελειώσει πολύ πιο σύντομα”.

“Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι αναγκαίο ώστε να έχει μία περισσότερο υγιή οικονομική ανάπτυξη”, είπε.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για τη συνέχιση της γαλλο-γερμανικής συνεργασίας μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας: ” Η γαλλο-γερμανική συνεργασία είναι ανεξάρτητη από το εκλογικό αποτέλεσμα στη μία ή στην άλλη χώρα. Οι εκλογές δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις συμφωνίες, υπάρχει συνέχεια. Υπό τον πρόεδρο Ολάντ θα υπάρξουν νέοι άξονες στη Γαλλία, αλλά θεωρώ ότι η Γαλλία θα παραμείνει πιστή ως προς τις συμφωνίες αυτές”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μέρκελ πήρε τηλέφωνο τον Κάρολο Παπούλια

Καθυστερήσαμε υπερβολικά να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής G8

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε