Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Στα 800 δισ. το “τείχος προστασίας” αποφάσισε το Eurogroup – Ικανοποιημένοι με το PSI

Στα 800 δισ. το “τείχος προστασίας” αποφάσισε το Eurogroup – Ικανοποιημένοι με το PSI

Tην ενίσχυση στα 800 δισεκατομμύρια των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης συμφώνησαν στην Κοπεγχάγη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Οπως ανακοίνωσε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, το ποσό αυτό αντιστοιχεί “σε 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια”.

Το ποσόν προκύπτει από την πρόσθεση των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ του μελλοντικού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , με την πρόσθεση των διμερών δανείων προς την Ελλάδα και των πόρων που αποδεσμεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη στήριξη χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, δήλωσε η Μαρία Φέκτερ.

Το συνολικό πακέτο περιλαμβάνει μεγάλο μέρος των πόρων που έχουν ήδη δαπανηθεί ή για τους οποίους έχουν δοθεί δεσμεύσεις.

Το ποσόν των 800 δισεκατομμυρίων ευρώ αναφέρθηκε χθες το βράδυ από τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα συνυπάρχουν μέχρι τα μέσα 2013, διευκρίνισε η Μαρία Φέκτερ.

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI και για τη συμφωνία επί του δεύτερου ελληνικού προγράμματος, εκφράζει σε ανακοινωθέν του το συμβούλιο υπουργών της Ευρωζώνης που βρίσκεται στη Κοπεγχάγη για τη σημερινή συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης

Ο… ευτυχής Μπαρουέν ανακοίνωσε μείωση του ελλείμματος της Γαλλίας

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε