Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στα ύψη τα ισπανικά spreads – Fitch: Υποβάθμισε 18 τράπεζες

Στα ύψη τα ισπανικά spreads – Fitch: Υποβάθμισε 18 τράπεζες

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας 18 ισπανικών τραπεζών καιθ του δείκτη βιωσιμότητας 15 τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από την ίδρυση της ευρωζώνης σήμερα το απόγευμα, καθώς οι αγορές συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στο κρατικό της χρέος παρά την ανακοίνωση της συμφωνίας δανεισμού της, για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών, από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας έφθασε το 6,756%, από 6,487%, το απόγευμα της Δευτέρας. «Η κατάσταση της Ισπανίας είναι χειρότερη από εκείνη της περασμένης εβδομάδας», εκτίμησε ένας χρηματομεσίτης σχολιάζοντας το σχέδιο που ανακοινώθηκε το Σάββατο.

Στο μεταξύ ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε πριν από λίγη ώρα τη βαθμίδα στην οποία τοποθετεί το αξιόχρεο 18 ισπανικών ταμιευτηρίων, μία ημέρα αφότου υποβάθμισε το αξιόχρεο των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας. Ανάμεσά τους είναι οι CaixaBank (υποβαθμίζεται δύο μονάδες, σε BBB), Bankia (υποβαθμίζεται μία μονάδα, σε BBB-) και Banco Popular (υποβαθμίζεται μία μονάδα, σε BBB).

Ο Φιτς ανέφερε στο κείμενο με το οποίο αιτιολογεί την απόφασή του ότι η Ισπανία «αναμένεται να παραμείνει σε ύφεση φέτος και το 2013, παρά την προηγούμενη εκτίμηση ότι η οικονομία θα επωφελείτο από μια μικρή ανάκαμψη το 2013».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Standard & Poor’s: Αμετάβλητη η πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας

Η τρόικα πάει… Ισπανία – Αγωνία τώρα για τις ελληνικές εκλογές

Το παρασκήνιο της συμφωνίας για την προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε