Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στα ύψη τα ιταλικά spread και μεγάλες απώλειες για το Χρηματιστήριο

 Σημαντική πτώση παρουσιάζει σήμερα ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί, μέχρι αυτή την στιγμή, κατά 3%. Οι μετοχές των τραπεζών καταγράφουν απώλειες ύψους 4% σε σχέση με χθες. Οι μετοχές της τράπεζας Unicredit καταγράφουν πτώση 3,9%, της Intesa San Paolo 4,5%, της Mediobanca 3,7%.

Το χρηματιστήριο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, έως τώρα, είναι εκείνο που υφίσταται τις αμεσότερες αρνητικές επιπτώσεις εξαιτίας της κρίσης του ευρωπαϊκού και αμερικανικού δημόσιου χρέους και τον αυξανόμενο φόβο για ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διάθεση στην αγορά δεκαετών ομολόγων του ιταλικού δημοσίου, με απόδοση 4,7%, και ουσιαστική αύξηση της απόδοσης κατά 1,5%, σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η διαφορά ανάμεσα στην απόδοση των ομολόγων του ιταλικού και του γερμανικού δημοσίου (σπρεντ), ξανάρχισε να αυξάνεται: έφτασε και πάλι τις 313 μονάδες βάσης, και κύρια αιτία της ανόδου αυτής, θεωρείται η δήλωση του γερμανού υπουργού οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης δεν θα έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων στην αγορά των ομολόγων του δημοσίου στην δευτερογενή αγορά».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε