Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σταϊκούρας: “Μέχρι τον Μάρτιο το πόρισμα της Επιτροπής για τις κατοχικές γερμανικές αποζημιώσεις”

Σταϊκούρας: “Μέχρι τον Μάρτιο το πόρισμα της Επιτροπής για τις κατοχικές γερμανικές αποζημιώσεις”

Παράταση μέχρι τις αρχές του Μαρτίου, προκειμένου να αποτυπώσει τις σημερινές οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την περίοδο της Κατοχής, έχει λάβει η αρμόδια Επιτροπή που συστήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
 

Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, απαντώντας σε παρατήρηση του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότη Μαριά.
 
Ο κος Μαριάς είχε εγκαλέσει την κυβέρνηση για ολιγωρία σε σχέση με την τεκμηρίωση των ελληνικών διεκδικήσεων απέναντι στη Γερμανία και είχε αξιώσει διευκρινίσεις για το έργο της Επιτροπής στο Γενικό Λογιστήριο, υπενθυμίζοντας πως είχε την υποχρέωση να παραδώσει πόρισμα μέχρι το τέλος του 2012.
 
«Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι, ότι αποτελεσματικές διεκδικήσεις δεν μπορεί να γίνονται με αερολογίες. Συγκροτήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Επιτροπή για έρευνα των αρχείων του, η οποία πήρε παράταση μέχρι τις αρχές του Μαρτίου προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες της. Και εγώ έχω απαντήσει μέχρι στιγμής σε τρεις ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου», απάντησε ο κος Σταϊκούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε