Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Standard & Poor΄s : Στο 40% η πιθανότητα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Standar & Poor’s και Moody’s απειλούν με πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας των ΗΠΑ.
 

Πιθανότητα 40% η χώρα μας να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της δίνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor΄s.
”Πλην της Ελλάδας, οι αξιολογήσεις των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης δείχνουν ότι ο κίνδυνος να χρεοκοπήσουν δεν είναι υψηλός. Παρέχει, ωστόσο, 40% πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της” δήλωσε η Carol Sirou, επικεφαλής της S&P στη Γαλλία, στο πλαίσιο συνεδρίου στο Παρίσι.
 
Ο οίκος Standard & Poor΄s έχει υποβαθμίσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ΒΒ+ ενώ το Δεκέμβριο η αξιολόγηση τέθηκε υπό αναθεώρηση για πιθανή περαιτέρω υποβάθμιση.
 
Στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης μπήκε όμως ακόμα και η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών που με εκθέσεις τους προειδοποιούν για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, εξαιτίας της επιδεινούμενης δημοσιονομικής κατάστασης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.
 
Οι δύο οίκοι επισημαίνουν ότι απαιτούνται διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική της κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα για τη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους.
 
Πιθανή υποβάθμιση των ΗΠΑ θα σημάνει δραματική εξάπλωση της κρίσης χρέους που πλήττει την ευρωζώνη σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας ανυπολόγιστες επιπτώσεις.
 
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε