Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Standard&Poor’s και Fitch : Δεν είναι μονόδρομος η αναδιάρθρωση

Standard&Poor’s και Fitch : Δεν είναι μονόδρομος η αναδιάρθρωση
”Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως αναπόφευκτη ή ότι βρίσκεται προ των πυλών” εκτιμά αναλυτής των Standard&Poor’s
 

Την άποψη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί μονόδρομο, συνεχίζει ωστόσο να είναι ένα ενδεχόμενο, εκφράζουν αναλυτές των Standard&Poor’s και Fitch στη Ναυτεμπορική.
 
Μάλιστα ο αναλυτής Moris Kraemer τονίζει με νόημα : ”θα πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας ότι η οποιασδήποτε μορφή αναδιάρθρωση χρέους υιοθετείται από τις αγορές ως πτώχευση. Κατά συνέπεια, όσοι το αποφασίσουν, θα πρέπει να προσέξουν πολύ τις κινήσεις τους”.
 
Αναλυτής της Fitch σημειώνει πως με την εφαρμογή του μνημονίου, το φαινόμενο της χρεοκοπίας φαίνεται να απομακρύνεται, ενώ τάσσεται υπέρ μια αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, αλλά όχι και του συνολικού χρέους της Ελλάδας.
”Υπό τις παρούσες συνθήκες υπάρχει σημαντικός κίνδυνος οι αγορές να μείνουν κλειστές για την Ελλάδα και για το 2012” θεωρεί άλλος αναλυτής που βλέπει ως μόνη λύση τη συνέχιση της εξάρτησης της Ελλάδας από τα κεφάλαια της Ε.Ε. και της ΕΚΤ με ταυτόχρονη παράταση του μνημονίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε