Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στη δημοσιότητα το νέο μνημόνιο – Η τρόικα ζητά νέα μέτρα από τον Μάρτιο του 2011

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τη λήψη νέων μέτρων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που πάντως μας… χαϊδεύει τα αφτιά, δίνοντας το πράσινο φως για την εκταμίευση της γ’ δόσης του δανείου.

Οι απεσταλμένοι της τρόικας βρέθηκαν στα μέσα του Νοεμβρίου στην Αθήνα και στην έκθεση που υπέβαλαν ζητούν νέο χαράτσι από τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα, απαιτείται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και τη λήξη επιπλέον διαρθρωτικών μέτρων της τάξης του 5% του ΑΕΠ τον Μάρτιο του 2011!

Αυτές είναι οι προτάσεις της Κομισιόν, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, με βάση τις εκτιμήσεις στις οποίες κατέληξε το κοινό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επισκέφθηκε την Αθήνα

Αναγνωρίζεται, πάντως, ότι η Ελλάδα σε γενικές γραμμές έχει πετύχει τους ως σήμερα στόχους και προτείνεται στο Συμβούλιο των υπουργών της ζώνης του ευρώ η εκταμίευση της τρίτης δόσης των ευρωπαϊκών δανείων συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και τα 2,5 δισ. του ΔΝΤ.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι σε γενικές γραμμές η εφαρμογή του μνημονίου γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές είναι ελαφρώς χειρότερες και ότι υπάρχει κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές έλλειμμα το 2010. Υπογραμμίζεται επίσης η δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το 2011 πρόσθετα μέτρα της τάξεως του 2,5% του ΑΕΠ, αλλά και η ανάγκη επιτάχυνσης όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε εδώ όλη την έκθεση της Κομισιόν

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε