Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στη γραμμή Μερκελ-Σαρκοζί και ο Σόρος

Στη γραμμή Μερκελ-Σαρκοζί και ο Σόρος

Μέχρι πριν από μερικές μέρες ζητούσε επιτακτικά την έκδοση ευρωομολόγου, τώρα συντάσσεται με τον γαλλογερμανικό άξονα ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Αν δεν υπάρξει ολοκληρωμένη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική αρχή για την ευρωζώνη, η αγορά θα σκέπτεται πάντα “ότι μπορεί να κερδίσει” σε βάρος του ευρώ, δήλωσε ο Σόρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde.

“Η ευρωζώνη, όπως έχει οικοδομηθεί, δεν έχει δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική αρχή. Όσο δεν υπάρχει αυτή η δύναμη, η αγορά θα πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει”, δήλωσε ο Σόρος.

“Έχει απέναντί της την ΕΚΤ. Όμως η εξουσία της περιορίζεται στο να επιλύει τα προβλήματα ρευστότητας για να αποκαθιστά την ομαλότητα στις αγορές χωρίς να επιτίθεται στα προβλήματα φερεγγυότητας των κρατών”, συνέχισε ο επενδυτής, για τον οποίο τα ευρωομόλογα “είναι η ύστατη λύση”.

“Ο Νικολά Σαρκοζί είχε δίκιο όταν είπε, την Τρίτη, πως τα ευρωομόλογα πρέπει να εξεταστούν στο τέλος της διαδικασίας. Πρέπει να είναι ο στόχος. Για να ξεπεράσουν τη δυσκολία, οι χώρες μέλη πρέπει να χρηματοδοτούνται με λογικό κόστος”, εκτιμά πάντως ο Σόρος. “Το πρόβλημα, στη συνέχεια, θα είναι να τεθεί ένα όριο στα δάνεια των διαφόρων κρατών”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν ενθουσιάστηκαν οι αγορές από όσα άκουσαν από Μέρκελ και Σαρκοζί

Η … μετάφραση για την Ελλάδα όσων είπαν Μέρκελ-Σαρκοζί

Στα χέρια Γάλλων και Γερμανών οι οικονομίες όλης της ευρωζώνης – Πρότειναν κοινή οικονομική κυβέρνηση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε