Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στίγκλιτς: Λύση… βουντού για την Ισπανία

Στίγκλιτς: Λύση… βουντού για την Ισπανία

Το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό εκτίμησε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

«Το σύστημα… σημαίνει ότι το ισπανικό κράτος διασώζει τις ισπανικές τράπεζες και οι ισπανικές τράπεζες διασώζουν το ισπανικό κράτος», τόνισε ο γνωστός Οικονομολόγος και μίλησε για «οικονομικά βουντού» που «δεν θα έχει αποτελέσματα».

Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να επιταχύνει τη συζήτηση για τη δημιουργία ενός κοινού τραπεζικού συστήματος. «Δεν υπάρχει τρόπος να μπορεί μία οικονομία, που κινείται καθοδικά, να διατηρήσει τις πολιτικές για την αποκατάσταση της ανάπτυξης χωρίς κάποια μορφή ευρωπαϊκού συστήματος. Το να έχεις αντιπυρικές ζώνες όταν ρίχνεις κηροζίνη στη φωτιά, δεν λειτουργεί. Πρέπει να αντιμετωπισθεί το βασικό πρόβλημα, που σημαίνει ότι πρέπει να προωθηθεί η ανάπτυξη», είπε.

Αναφερόμενος στη Γερμανία τόνισε πως «συνεχίζει να λέει ότι η δημοσιονομική πειθαρχία είναι η ενίσχυση της οικονομίας, αλλά αυτή είναι μία εντελώς λάθος διάγνωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαδρίτη:Η λιτότητα συνεχίζεται

Ρουμπινί: Από το Euro2012 στο Drachma2012…

Το κόμμα της Μέρκελ ζητάει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Ισπανική λύση στο ελληνικό πρόβλημα; – Ελπίδες για αλλαγή στο μνημόνιο μετά την απόφαση για την Ισπανία

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε