Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στην Αθήνα ο Γιόζεφ Άκερμαν

Στην Αθήνα ο Γιόζεφ Άκερμαν

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), ενός “λόμπι” που εκπροσωπεί τις τράπεζες στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, ανακοίνωσε ότι θα έλθει στην Ελλάδα το βράδυ.

“Ο ιδιωτικός τομέας είναι υπερβολικά γενναιόδωρος προσφέροντας τώρα μια απώλεια άνω του 70% (και) μπορώ μόνο να καλέσω τα άλλα μέρη (τους θεσμικούς επενδυτές) να κάνουν το ίδιο”, δήλωσε ο Γιόζεφ Άκερμαν, που είναι επίσης πρόεδρος της Deutsche Bank, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Ένα μέρος των ελληνικών ομολόγων που δεν διακρατούνται από τις τράπεζες βρίσκονται στο χρηματοκιβώτιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην οποία ασκούνται πιέσεις προκειμένου να συμμετάσχει στη μερική διαγραφή τους, κάτι που η ίδια αρνείται.

“Είμαστε σε μια κατάσταση όπου είτε οικοδομούμε είτε καταστρέφουμε, και η Ελλάδα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο”, είπε ο Άκερμαν, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα μεταβεί “απόψε” στην Αθήνα. “Αν βρούμε μια λύση μέσα στις επόμενες ημέρες, πιστεύω ότι θα είμαστε στο σωστό δρόμο”, πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον Μάιο του 2010, ο Άκερμαν είχε μεταβεί ο ίδιος προσωπικά στην Αθήνα ακριβώς πριν από το “κλείδωμα” του πρώτου σχεδίου διάσωσης της χώρας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε