Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στην Μ. Ξενογιανακοπούλου το μπαλάκι για τη λειτουργία της ΓΑΙΑ

Στην Μ. Ξενογιανακοπούλου το μπαλάκι για τη λειτουργία της ΓΑΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται να εκδικαστεί τον Μάιο.

Η καυτή πατάτα για το αν θα πρέπει να λειτουργεί η όχι η ιδιωτική κλινική ΓΑΙΑ (100% θυγατρική του Ιατρικού Κέντρου) εντός του Ερρικος Ντυνάν περνά στην υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου. 

Με προσωρινή άδεια του πρώην υπουργού υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου που έληξε πρόσφατα, η κλινική ξεκίνησε τη λειτουργία της στο τέλος του 2009 αλλά μετά από αντιδράσεις άλλων ιδιωτικών μαιευτηρίων και από καταθέσεις επερωτήσεων στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη νομιμότητα συνεργασίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν με ιδιώτη, η νέα υπουργός ζήτησε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 

Το ΝΣΚ με αριθμό γνωμοδότησης 112/2010 απεφάνθη ότι «Το Ερρίκος Ντυνάν μπορεί να δημιουργήσει μαιευτική κλινική ως τμήμα του ίδιου του νοσοκομείου και όχι άλλου, αυτοτελούς και συνεργαζόμενου με το ίδρυμα φορέως». Δηλαδή λέει ότι μπορεί το Ντυνάν να κάνει μαιευτική κλινική αλλά όχι σε συνεργασία με ιδιώτη. Ετσι, θα πρέπει η υπουργός να αποφασίσει αν θα ανανεώσει την άδεια η όχι. 

Ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών υποστηρίζει αφενός ότι η λειτουργία του ΓΑΙΑ είναι νόμιμη και αφετέρου ότι η γνωμοδότηση του ΝΣΚ δεν είναι δεσμευτική. Μάλιστα, και ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν κ. Αν. Μαρτίνης πρόσφατα υποστήριξε ότι οι χρεώσεις της κλινικής είναι 20%-25% φθηνότερες σε σχέση με τον ανταγωνισμό θέλοντας να αναδείξει τον κοινωφελή χαρακτήρα του μαιευτηρίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε