Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στήριξη με αντάλλαγμα… νέα μέτρα

Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η συνεδρίαση του Eurogroup τελείωσε με στήριξη προς την Ελλάδα…αλλά

Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα χρεωκοπίας της Ελλάδας, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνεδρίαση, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητο να λάβει δραστικά μέτρα.

Ανάμεσα στα μέτρα που εξειδίκευσε και ο ευρωπαίος επίτροπος είναι η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και η δραστική μείωση των δαπανών. Όσον αφορά το πάγωμα των μισθών, ο κ. Αλμούνια δήλωσε ότι δεν μπορεί μία χώρα με έλλειμμα στο 12% να προβαίνει σε αυξήσεις μισθών.

 

Οι ομόλογοί του στην συνεδρίαση του Eurogroup, ζήτησαν να αλλάξει ο προϋπολογισμός πριν ψηφιστεί! να γίνει πιο σκληρός σε φόρους και περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο. Ο έλληνας υπουργός απάντησε στις ασφυκτικές πιέσεις της Ε.Ε. με δέσμευση αξιοπιστίας, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στην πορεία της εκτέλεσής του.

Η επίσκεψη του κ. Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων για κερδοσκοπικά παιχνίδια που έκανε στο ετήσιο συνέδριο για την “Ώρα της ελληνικής οικονομίας”.Δείτε το σχετικό άρθρο.

Πάντως, ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια παρά την καθυστέρηση έσπευσε να ηρεμήσει λίγο τα πνεύματα, αναφέροντας πως η Ελλάδα δεν διατρέχει τον κίνδυνο της χρεωκοπίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ.

Αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι ο έλληνας υπουργός δίνει μια σκληρή και τιτάνια μάχη και στόχος είναι να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της διεθνώς, αλλά και όπως είπε να μην πληρώσει καμία κρίση ο έλληνας πολίτης.

Διαβάστε επίσης:
Απογειώθηκε στο 7,15% το Χρηματιστήριο

Υποχωρεί το spread

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε