Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στις 15 Απριλίου οι ανακοινώσεις για τις αποκρατικοποιήσεις

Διευκρινίζεται επίσης ότι η κατάθεση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων δεν σημαίνει ότι αυτές θα γίνουν και αυτόματα, αλλά μόνο την κατάλληλη στιγμή.

Αναπτυξιακά και δημοσιονομικά χαρακτηριστικά θα έχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναχώρησε από το υπουργικό Συμβούλιο πριν τη λήξη του. 

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας καθώς και δημοσιονομικές διορθώσεις για το 2011.Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συμφωνήθηκε ότι θα εξειδικεύονται ανά έτος, ενώ παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η κατάθεση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων δεν σημαίνει ότι αυτές θα γίνουν και αυτόματα, αλλά μόνο την κατάλληλη στιγμή, κατόπιν και της σχετικής εισήγησης των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων.

Επί του ιδίου ζητήματος επισημάνθηκε επίσης η προτροπή του πρωθυπουργού για τήρηση ενιαίας “γραμμής” και αποφυγή της πολυφωνίας από τα κυβερνητικά στελέχη.

Το δεύτερο ζήτημα που αφορά το υπουργείο Οικονομικών και για το οποίο αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, είναι εκείνο του επιτρόπου των τραπεζών, του οποίου ο ρόλος ενισχύεται, πρώτον, μέσω της απόκτησης του δικαιώματος πρόσβασης στις πληροφορίες των τραπεζών, με τις τελευταίες να υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες, εφόσον ζητηθούν, και, δεύτερον, μέσω της ενίσχυσης του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο) του επιτρόπου σε στρατηγικές αποφάσεις των τραπεζών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε