Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Στις 31/12 η Εμπορική στην Alpha Bank

Στις 31/12 η Εμπορική στην Alpha Bank

Πριν από λίγο η Credit Agricole ανακοίνωσε ότι έχει ”μπει” σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού τραπεζικού deal.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ”η Credit AgricoleS.A.έχει εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την απόκτηση από την Alpha Bank του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας”.

Η Credit Agricole (μητρική της Εμπορικής Τράπεζας) και η Alpha Bank στοχεύουν στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης στις 31 Δεκεμβρίου 2012, με αντίτιμο 1 ευρώ, αφού προηγουμένως γίνουν οι απαιτούμενες εγκρίσεις.

Η δεσμευτική προσφορά της Alpha Bank είναι εναρμονισμένη με τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που έθεσαν οι αρμόδιες αρχές, αφού:

– Η ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole S.A., η οποία έχει ήδη εισφέρει 2,3 δισεκατομμύρια Ευρώ τον Ιούλιο του 2012, προβλέπεται να αυξηθεί σε 2,85 δισεκατομμύρια Ευρώ και η Credit Agricole S.A. προβλέπεται να εγγραφεί για ομόλογα αξίας 150 εκατομμυρίων Ευρώ, μετατρέψιμα, υπό προϋποθέσεις και έπειτα από πρωτοβουλία της Credit Agricole S.A., σε μετοχές εκδόσεως της Alpha Bank. Η τρέχουσα χρηματοδότηση της Credit Agricole S.A. στην Εμπορική προβλέπεται να μειωθεί αντιστοίχως (0,7 δισεκατομμύρια ευρώ).

– Τιμή μεταβίβασης 1 ευρώ

– Αποπληρωμή σε τρεις δόσεις – η τελευταία εκ των οποίων είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2014 – της υπολειπόμενης αναχρηματοδότησης που θα έχει παράσχει η Credit Agricole S.A. στην Εμπορική κατά την ημέρα της μεταβίβασης, με εγγυήσεις ποιοτικών στοιχείων του ενεργητικού.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε