Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στο 1,25% ”κράτησε” το επιτόκιο η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα – Δεν ”ακριβαίνουν” τα δάνεια

Επειδή ο Jean-Claude Trichet στην ομιλία του δεν χρησιμοποίησε τις λέξεις ”αυστηρή επαγρύπνηση” για την πολιτική της ΕΚΤ εκτιμάται ότι δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων ούτε τον Ιούνιο.

”Ο πληθωρισμός θα παραμείνει σίγουρα πάνω από το όριο του 2% τους επόμενους μήνες” δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης, στην συνέντευξη Τύπου που μετά την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια.

Το συμβούλιο καθορισμού νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 1,25%, μετά την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης τον Απρίλιο και οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η επόμενη αύξηση επιτοκίων του ευρώ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Πάντως προς το παρόν η απόφαση της ΕΚΤ δίνει ανάσα στους δανειολήπτες, ιδίως εκείνους που έχουν τα δάνεια τους συνδεδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ.

Την ίδια ώρα το ευρώ στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου ”έπιασε” ακόμα και το 1,49 που είναι υψηλότερο ρεκόρ από τα τέλη του 2009.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε