Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στο άρθρο 99 τα Sprider Stores – Συζητείται η αίτηση πτώχευσης της Alex Pak

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να υπαχθεί στο άρθρο 99 ζητά και η εταιρία Sprider Stores, ενώ το πρωί συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση πτώχευσης που είχε υποβάλει η εταιρία Alex Pak.

Η εισηγμένη εταιρία Spider Stores κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα, στο αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.
Η διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

Την ίδια διαδικασία ακολούθησε και η επίσης εισηγμένη εταιρία Χατζηϊωάννου ΑΒΕΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.

Η διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Χατζηϊωάννου ΑΒΕΕ για σήμερα. Το ΔΣ του ΧΑ θα αξιολογήσει σήμερα το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α.

Στο μεταξύ, στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητείται σήμερα η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Alex Pak. Η διοίκηση της εταιρίας αρχικά αναμενόταν να υποβάλει αίτηση (για τρίτη φορά) αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο ”κανόνι” στην αγορά – Αίτημα προσωρινής πτώχευσης για τη μεγάλη αλυσίδα ζαχαροπλαστείων “Αγαπητός”

Νέο σοκ στην αγορά – Στα δικαστήρια για πτώχευση και η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ

Νέο “κανόνι” στην αγορά – Η αλυσίδα καταστημάτων Fokas έκανε αίτημα στο πτωχευτικό άρθρο 99

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε