Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στο ΔΝΤ παίρνουν σύνταξη από τα 50!

Στο ΔΝΤ παίρνουν σύνταξη από τα 50!

Μπορεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κόβει συντάξεις και να αυξάνει την παραμονή στην εργασία για εκατομμύρια πολίτες – όπου έχει παρέμβει- αλλά στο ΔΝΤ παίρνουν σύνταξη από τα 50!

Σκληρή λιτότητα για τους άλλους και μεγάλη γενναιοδωρία για τους υπαλλήλους του έχει το ΔΝΤ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Βηματος. Οι δια βίου συντάξεις στο Ταμείο είναι πληρωτέες από την ηλικία των 50 ετών με ελάχιστα χρόνια προϋπηρεσίας τα τρία.

Ζηλευτή η σύνταξη που βγάζουν τα στελέχη του ΔΝΤ, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του “επιτρέπει να διατηρήσουν ένα εύλογο επίπεδο ζωής κατά τη συνταξιοδότησή τους”. Το Συνταξιοδοτικό Σχέδιο του ΔΝΤ, προβλέπει συμμετοχή του εργοδότη κατά 5% και ισόποσες κρατήσεις από το μισθό του εργαζομένου. Αυτά τα χρήματα επενδύονται σε διάφορα επενδυτικά “πακέτα”.

Όσοι παίρνουν σύνταξη από το ΔΝΤ έχουν είτε εφ’ όρου ζωής αποδοχές είτε εφ’ άπαξ ποσό – σε συνάρτηση με τα χρόνια προϋπηρεσίας και την ηλικία-. Προβλέπεται ακόμη σύνταξη θανάτου και αναπηρική ενώ υπάρχουν πρόνοιες και για τα παιδιά των υπαλλήλων.

“Ωραιότατοι” είναι και οι μισθοί που δίνει το Ταμείο. Ένας οδηγός έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 με 30.000 δολάρια ετησίως. Νεοεισερχόμενος οικονομολόγος παίρνει από 63.000 ως 95.000 δολάρια, ειδικός στους υπολογιστές πληρώνεται από 75.400 – 119.000 δολάρια, ενώ ο μισθός του διευθυντή ξεπερνά τα 300.000 δολάρια ετησίως.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε