Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στο Λονδίνο προς αναζήτηση νέων επενδυτών ο Λαυρεντιάδης

Στην βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται οικογενειακώς από την προηγούμενη Τετάρτη ο γνωστός επιχειρηματίας, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο κ. Λαυρεντιάδης αναζητεί νέους επενδυτές για το fund που έχει δημιουργήσει και έχει την επωνυμία Lamda Partners.
Συμφωνα με πληροφορίες το περιβάλλον του επιχειρηματία διαψεύδει σενάρια που κυκλοφόρησαν περί αποχώρησής του από την Ελλάδα και τις εδώ επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Οπως τονίζουν μάλιστα οι ίδιοι, ο γνωστός επιχειρηματίας έχει κάνει ήδη κάποιες κινήσεις όπως και στο παρελθόν για να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών και κεφαλαίων που θα επενδυθούν στην χώρα μας.

‘Οπως για παράδειγμα χθες που ανακοινώθηκε η πώληση του 15% της Alapis σε άραβα επιχειρηματία.

Αποδέκτης του «πακέτου» ήταν ο συνεταίρος του κ. Λαυρεντιάδη στη Lamda Partners, Mario Al-Jebouri.
Η μεταβίβαση του ποσοστού της μεγαλύτερης εισηγμένης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας έγινε μέσω της πώλησης από τον κ. Λαυρεντιάδη του ποσοστού που κατείχε στις εταιρίες Lamda Partners Limited, Zirbuka Enterprises και Lamda Partners.
Οι παραπάνω εταιρίες κατέχουν το 15,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Alapis, το οποίο έτσι πέρασε υπό τον έλεγχο του κ. Mario Al-Jebouri. Το ποσοστό του κ. Λαυρεντιάδη μειώθηκε αντίστοιχα από 21,3% σε 6,11% και ελέγχεται από αυτόν άμεσα.
Με τη μεταβίβαση η Alapis αποκτά νέο μεγαλομέτοχο, ο οποίος ήταν συνεταίρος του κ. Λαυρεντιάδη στη Lamda Partners. Ο κ. Mario Al-Jebouri, βουλγαροϊρακινής καταγωγής, διετέλεσε επί σειρά ετών στέλεχος της Lazard και της Barclays, σύμβουλος του πρωθυπουργού Συμεών της Βουλγαρίας κι επίσης ήταν μέλος της επιτροπής αναμόρφωσης του Ιράκ.
Με την πώληση της Lamda Partners ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης κλείνει το κεφάλαιο της Alapis, διατηρεί όμως τις προσωπικές του συμμετοχές σε τράπεζες (Proton Bank) και σε χημικά (βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων).

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε