Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο μισό μειώθηκε το έλλειμμα από τη διαχείριση του Δημοσίου

Στο μισό μειώθηκε το έλλειμμα από τη διαχείριση του Δημοσίου

Στο μισό μειώθηκε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης στο πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία προέρχονται από τη διαχείριση των λογαριασμών του Δημοσίου (ταμειακή βάση) δείχνουν ότι στο πρώτο εξάμηνο φέτος το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης περιορίστηκε δραστικά στα 6,4 δισ. ευρώ από 13,1 δισ. ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην σημαντική μείωση των δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 16,3% στα 27,9 δισ. ευρώ από 33,4 δισ. ευρώ πέρυσι.
 
Επίσης στην ίδια κατεύθυνση συνέβαλε η μείωση του ελλείμματος του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στα 6,4 δισ. ευρώ από 12,1 δισ. ευρώ πέρυσι, καθώς και της μείωσης κατά 41% της δαπάνης για τόκους στα 6,4 δισ. ευρώ από 7 δισ. ευρώ πέρυσι. Ωστόσο στην δαπάνη για τόκους δεν περιλαμβάνοντα τα 4.751 δισ. ευρώ, που καταβλήθηκαν με τη μορφή βραχυχρόνιων τίτλων του EFSF, για τα ομόλογα που συμμετείχαν στο PSI.

Αντίθετα οριακή μείωση κατά 0,6% εμφάνισαν στο πρώτο εξάμηνο τα έσοδα (φορολογικά) του τακτικού προϋπολογισμού στα 21,8 δισ. ευρω από 22 δισ. ευρώ πέρυσι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε