Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο τηλέφωνο Ολάντ-Μέρκελ για την κρίση στην Ισπανία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η κατάρρευση της ισπανικής οικονομίας είναι το νέο «καυτό» μέτωπο γι’ αυτό και ο Γάλλος πρόεδρος έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ έγινε γνωστή από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που έγινε στα τέλη Ιουνίου και ήταν αφιερωμένη κυρίως στην Ισπανία.

Μόλις πριν δυο μέρες ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη “να υλοποιηθούν γρήγορα και με σθεναρό τρόπο οι δεσμεύσεις” της συνόδου κορυφής του Ιουνίου.

Monde: Ετοιμάζεται κοινή παρέμβαση για Ισπανία-Ιταλία

Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζονται να παρέμβουν από κοινού στις χρηματαγορές για να συμβάλουν προκειμένου να μειωθεί το κόστος δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας, γράφει στο μεταξύ η Le Monde.

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, γράφει πως η ΕΚΤ προτίθεται να συμμετάσχει στις ενέργειες προς το σκοπό αυτό υπό τον όρο οι κυβερνήσεις να συμφωνήσουν να ζητήσουν επίσημα χρηματική βοήθεια από τα ταμεία της ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Βάσει των σχεδιασμών αυτών σε πρώτη φάση θα ενεργοποιηθεί ο ΕΜΧΣ για την αγορά ισπανικού και ιταλικού χρέους στις πρωτογενείς αγορές και κατόπιν ο ΕΜΣ από τον Σεπτέμβριο, όταν δηλαδή αρχίσει να λειτουργεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ισπανία

Κάτω από το 6% η απόδοση των ιταλικών 10ετών

Θέμα εβδομάδων η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αν…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε