Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Στοίχημα και στη Ρωσία από την Intralot

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Στην εξαγορά του 33% της ρωσικής εταιρείας Kelicom, μέσω της…

θυγατρικής Ιntralot Holdings International προχώρησε ο όμιλος Intralot. Με αυτή την εξαγορά η Ιntralot αποκτά πρόσβαση στο στρατηγικό μερίδιο που η εταιρεία κατέχει στη Favorit Bookmakers΄ Office LLC (Favorit), έναν από τους διαχειριστές αθλητικού στοιχήματος στη Ρωσία, καθώς και στη βάση πελατών της. Η Kelicom είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της Favorit κατέχοντας μερίδιο 74,9%. Η Ιntralot έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην Kelicom σε 100% και να αναλάβει τον έλεγχο της Favorit. Η εξαγορά τελεί υπό τις συνήθεις εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών.

 

Η Favorit, η οποία ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2002, «είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στοιχηματισμού στη Ρωσία». Kατέχει πενταετή άδεια από την Ομοσπονδιακή Εφορία της Ρωσίας για τη διεξαγωγή αθλητικού στοιχήματος στη χώρα, η οποία προβλέπει προγραμματισμένες ανανεώσεις. Η Favorit πέτυχε πέρυσι επέκταση του χρόνου ισχύος της άδειάς της ύστερα από τη θεσμοθέτηση αυστηρότερου κανονιστικού πλαισίου στη Ρωσία, όσον αφορά στο στοίχημα. Επομένως, έγινε μία από τις λίγες εταιρείες που κατέχουν άδεια στην αγορά στοιχηματισμού της χώρας, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια.

 

Σήμερα, η Favorit έχει παρουσία σε 50 διαφορετικές περιοχές της Ρωσίας και σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο της μέσα στους επόμενους μήνες ενδυναμώνοντας τη θέση της στις περιοχές, όπου έχει ήδη παρουσία, αλλά ταυτόχρονα σκοπεύει να εισέλθει και σε νέες.

 

Ο κ. Κ. Αντωνόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot, δήλωσε: «Με αυτή την εξαγορά ενδυναμώνεται η ήδη σημαντική παρουσία μας στη Ρωσία. Η Intralot προχωράει μπροστά και εισέρχεται στην αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη ρωσική αγορά στοιχηματισμού μέσα σε ένα αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο προωθεί τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε αξιόπιστους κατόχους αδειών, μεταξύ των οποίων είναι και η Favorit».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε