Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στόχος το ΕΣΠΑ και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝewsIt η κυβέρνηση στοχεύει σε έσοδα 7 δισ έως το 2013 από την δημόσια περιουσία…

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου θα συνεδριάσει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ασχοληθεί με τα θέματα της ανάπτυξης, ο δε Υπουργός των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κάνει αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Τα θέματα της ανάπτυξης απασχόλησαν, εξ άλλου, σημερινή ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό το Γιώργο Παπανδρέου, με τα κυριότερα από αυτά να επικεντρώνονται στον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ, το χειρισμό και την αξιοποίηση της κτηματικής περιουσίας του δημοσίου, καθώς και την προσέλκυση κεφαλαίων στην Ελλάδα με στόχο τις επενδύσεις.

«Συντονιστικό ξεκίνημα» για την ανάπτυξη χαρακτήρισε υπουργός τη σημερινή σύσκεψη, ανέφερε πως ο αναπτυξιακός νόμος είναι έτοιμος, αναφορικά δε με την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σημείωσε ότι μέσα στο 2011 η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επιταχύνει στο μέγιστο δυνατό την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων.

Σε ό,τι αφορά την κτηματική περιουσία του δημοσίου – το μεγαλύτερο τμήμα της ανήκει στην ΚΕΔ, η οποία διαθέτει και τα σχετικά αρχεία – η κυβέρνηση θα προβεί σε πλήρη απογραφή της, προτού αντιμετωπιστούν οι τρόποι αξιοποίησής της.

Ένας από τους τρόπους αξιοποίησης, είναι η χρήση των δημοσίων κτηρίων, καθώς, όπως αναφέρθηκε, η προηγούμενη κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει την περιουσία αυτή, προχώρησε σε πολλές περιπτώσεις, στην ενοικίαση κτηρίων για τις ανάγκες της διοίκησης και με κομματικά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, έχει αποτυπωθεί από την κυβέρνηση η διπλάσια απορροφητικότητα του προγράμματος απ’ ότι επί ΝΔ, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των σχετικών κονδυλίων στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Έγινε, εξ άλλου, γνωστό ότι η επιτροπή ανάπτυξης θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη εβδομάδα, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης . Θ. Πάγκαλου.

Στην σημερινή συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι Θόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Τ. Μπιρμπίλη, Δ .Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης και Ε. Βενιζέλος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε