Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στουρνάρας: ανάκαμψη της οικονομίας στα τέλη του 2013

Στουρνάρας: ανάκαμψη της οικονομίας στα τέλη του 2013

Έναν ακόμη χρόνο εντός του … τούνελ της ύφεσης αναμένεται να περάσει η ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα που μίλησε στην τηλεόραση του Bloomberg. Η ανάκαμψη θα αρχίσει στο τέλος του 2013 και η ανάπτυξη θα επανέλθει από τον επόμενο χρόνο όπως προέβλεψε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στυορνάρας στη συνέντευξή του υπογράμμισε τη σημασία της ψυχολογίας των πολιτών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ο πιο σημαντικός μας οδηγός είναι η μείωση του φόβου ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Αυτό είναι ο καταλύτης. Τώρα οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και αρχίζουν να φέρνουν ξανά τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες».

Τόνισε ωστόσο ότι το 2013 θα είναι «μία πολύ δύσκολη χρονιά», υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τη συνεχιζόμενη κοινωνική αναταραχή.

«Εχουμε περικόψει μισθούς, επιδόματα, οι φόροι είναι υψηλοί και για αυτό θα διανύσουμε μία σκληρή χρονιά. Οι αγρότες είναι στους δρόμους, οι ναυτεργάτες επίσης. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», ανέφερε ο υπουργός.

Εκτός αγορών από τον Απρίλιο του 2010, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που λαμβάνει δύο πακέτα βοήθειας από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Σε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση, η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την ανάκαμψη της οικονομίας της, να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις», επισημαίνει το Bloomberg με τον υπουργό να σημειώνει ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες πώλησης της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ, που είναι και οι σημαντικότερες».

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε