Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στρέφεται στη λιανική το Ατλάντικ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τη διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της για το διακανονισμό των χρεών και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας αναμένεται να ξεκινήσει η εταιρία Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ ΑΕΕ.

Επίσης, εξετάζει εναλλακτικά σενάρια και για το σκοπό αυτό, βρίσκεται σε συζητήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η εταιρία, που πρόσφατα κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στις ρυθμίσεις του άρθρου 99 η οποία και εγκρίθηκε γνωστοποίησε ότι αποφάσισε την επικέντρωση στον τομέα λιανικής, επενδύοντας στην νέα της εταιρική ταυτότητα.

Ειδικότερα, η εταιρία, σε συνέχεια δημοσιευμάτων έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και σε απάντηση σχετικής επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διευκρίνισε τα ακόλουθα:

Η εταιρία στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού της σχεδίου, με στόχο την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων της, την εξορθολογικοποίηση του κόστους λειτουργίας, την εξοικονόμηση πόρων, τη μείωση των υποχρεώσεων έναντι των προμηθευτών και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, προχώρησε από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι σήμερα, στην πώληση συνολικά οκτώ καταστημάτων (Πάτρα [1], Θεσσαλονίκη [2], Γύθειο [1], Αθήνα [3], Αίγιο [1]). Τα εν λόγω καταστήματα δεν ήταν ιδιόκτητα. Μετά την πώληση των ανωτέρω καταστημάτων, το δίκτυο της Ατλάντικ αριθμεί σήμερα 131 καταστήματα.

Τα έσοδα από την πώληση των ανωτέρω καταστημάτων αξιοποιήθηκαν στη μείωση των υποχρεώσεων της εταιρίας. Στις περιπτώσεις, όπου ο αγοραστής ήταν και προμηθευτής, η πώληση έγινε με συμψηφισμό υπολοίπου. Η εταιρία έχει σταματήσει τη λειτουργία 7 καταστημάτων χονδρικής πώλησης, στις περιοχές Τρίπολη, Χαλκίδα, Ρόδο, Λάρισα, Αττική, Μεσολόγγι και Μυτιλήνη, καθώς και 6 καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα [4], Καλάβρυτα και Άργος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε