Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Στρος Καν : “ Η πτώση του ευρώ δεν απειλεί την ευρωζώνη “

Στρος Καν : “ Η πτώση του ευρώ δεν απειλεί την ευρωζώνη “

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ μετά τη νέα πτώση των χρηματηστηρίων και του ευρώ εμφανίστηκε καθυσηχαστικός για την ευρωζώνη.

“Δεν υπάρχει καμία απειλή για τη ζώνη του ευρώ”, δηλώνει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν, μετά και από τη νέα πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων και του ευρώ. 

“Περνάμε μια πολύ ταραγμένη εποχή, λόγω του ελληνικού προγράμματος, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στην κατάσταση της ευρωζώνης κλπ…”, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης για την παγκόσμια οικονομία στη Βραζιλία.

Αναφερόταν στο σχέδιο λιτότητας που εγκρίθηκε από την Ελλάδα σε αντάλλαγμα για ένα πρόγραμμα βοήθειας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκαν οι ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο χρέος.

Ο  γενικός διευθυντής του ΔΝΤ ήταν όμως καθησυχαστικός και την περασμένη εβδομάδα.

“Δεν πιστεύω ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο να εκραγεί, αντίθετα, πιστεύω ότι ο κίνδυνος είναι να μην πάει καλά, να λειτουργεί άσχημα”, δήλωσε την Πέμπτη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Σήμερα τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση από 2% έως 3%, ενώ το ευρώ σημείωσε πτώση, έπεσε κάτω από 1,22 το δολάριο, και η κρίση του χρέους φαίνεται να εξαπλώνεται στη ζώνη του ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε