Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σχεδίαζαν μεγάλη κομπίνα κατά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Σχεδίαζαν μεγάλη κομπίνα κατά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

 Για απάτη και απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγορούνται ένας εκπρόσωπος και διαχειριστής εταιρείας που εδρεύει στην Αθήνα, 22 ετών και ο 33χρονος δικηγόρος του.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν χτες το μεσημέρι από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, όταν επιχείρησαν να αποσπάσουν με παραπλανητικό τρόπο από υπαλλήλους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνοδευτικά φορτωτικά έγγραφα εμπορευμάτων, τα οποία προέρχονταν από το εξωτερικό, αξίας 155.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες είχαν σκοπό με τα έγγραφα να εκτελωνίσουν 11.782 ζευγάρια παπούτσια και 27 τόνους είδη πορσελάνης που βρίσκονταν ήδη στο πέμπτο τελωνείο Πειραιά, σε τέσσερα κοντέινερ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία που έγινε προ ημερών, από τους υπεύθυνους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος, στο Τμήμα Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, εκπρόσωπος της ίδιας εταιρείας είχε πετύχει πριν από μέρες να παραλάβει τα συνοδευτικά φορτωτικά έγγραφα από το Ταμιευτήριο, ύψους 112.000 ευρώ, χωρίς να καταβάλει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Με αυτά κατάφερε να εκτελωνίσει εμπορεύματα ισόποσης αξίας και συγκεκριμένα 5.951 κλινοσκεπάσματα και 580 χαρτόκουτα με μαξιλάρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε