Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σχεδιάζεται έκπτωση για όσους προπληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές

Θετικά πάντως εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εργασίας την πρόταση του προεδρείου της ΓΣΒΕΕ για την επιβολή επασφάλιστρου ένα της χιλίοις επί του μηνιαίου τζίρου των επιχειρήσεων.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για συνεπείς επιχειρήσεις και σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΕ εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Εργασίας. Επασφάλιστρο ένα τοις χιλίοις επί του μηνιαίου τζίρου των επιχειρήσεων για την ενίσχυση του Ταμείο προτείνει η ΓΣΒΕΕ. Εποικοδομητική και ειλικρινή χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της στα γραφεία της ΓΣΒΕΕ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο διοικητής του ΟΑΕΕ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

Όπως ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Κουτρουμάνης το Υπουργείο Εργασίας εξετάζει την παραχώρηση έκπτωσης στις επιχειρήσεις οι οποίες θα προεξοφλούν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ενώ ευνοϊκότερη θα είναι η αντιμετώπιση των συνεπών επιχειρήσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, το Υπουργείο Εργασίας, αναγνωρίζει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τόνισε ότι δεν θα εφαρμόζονται μέτρα αναγκαστικής ρύθμισης σε επιχειρήσεις που καταβάλουν τις τρέχουσες εισφορές και μέρος από τις εισφορές που αφορούν προηγούμενη ρύθμιση και ανακοίνωσε ότι επιχειρήσεις οι οποίες είναι συνεπείς στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών θα απαλλάσσονται από τις αυξήσεις των εισφορών για μια τριετία.

Εν συνεχεία επανέλαβε, ότι θα υπάρξει μείωση κατά 10% από 2011 η οποία θα φθάσει ως το 25% των 2013, στις ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων που είναι συνεπείς και θα ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης εισόδου και εξόδου των εργαζομένων. Η ρύθμιση θα συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την λειτουργία του ΣΕΠΕ που το Υπουργείο Εργασίας θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι το Δημόσιο ανταποκρίνεται με συνέπεια στις υποχρεώσεις του, και έχει υλοποιηθεί η αρχή της διμερούς χρηματοδότησης με το 1/3 των εισφορών να καλύπτονται από το Κράτος και το υπόλοιπο από τους ασφαλισμένους και τον ΟΑΕΕ.

Όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας εξετάζεται σχέδιο για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ώστε να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους και αναφέρθηκε στο μέτρο της προσωρινής σύνταξης η καταβολή της οποίας θα ξεκινά το αργότερο δυο μήνες μετά την υποβολή των δικαιολογητικών για την έκδοση της κύριας σύνταξης.

Από τους 832.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι 300.000 έχουν οφειλές τουλάχιστον για μια πενταετία είπε ο διοικητής του Οργανισμού κ. Βουδούρης ο οποίος τόνισε ότι από τις 60.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση οι 56.000 έχουν πληρώσει την πρώτη δόση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βουδούρης είπε ότι οι μηνιαίες ανάγκες του Οργανισμού για την καταβολή των συντάξεων ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρη Ασημακόπουλο απετέλεσε την κορύφωση πολλών συναντήσεων, εξετάστηκε η δυνατότητα της βελτίωσης των ασφαλιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και η διευκόλυνση των επιχειρήσεων για την αποπληρωμή των οφειλών τους στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία για την οποία πρόεδρος της Συνομοσπονδίας προέβη στην εκτίμηση ότι θα γίνει περισσότερο δύσκολη κατά το 2011 και το 2912.

Θετικά πάντως εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εργασίας την πρόταση του προεδρείου της ΓΣΒΕΕ για την επιβολή επασφάλιστρου ένα της χιλίοις επί του μηνιαίου τζίρου των επιχειρήσεων ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο ΟΑΕΕ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε