Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Συμφωνία για το “κούρεμα” ως τη Δευτέρα;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μπορεί τα τελευταία 24ωρα πολλοί να παίζουν ξανά με σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας, ωστόσο η εκ νέου άφιξη του Τσάρλς Νταλάρα, αλλά και του στελέχους του IFF, Ζαν Λεμιέρ, αύριο στην Ελλάδα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν διακόπηκαν. Αντίθετα μπαίνουν σε νέα φάση

“Χρειάζονται δύο για το ταγκό” λέει η ρήση και έτσι φαίνεται ότι πλέον έχουμε μπει σε νέα φάση υποχωρήσεων και από τις δύο πλευρές.
Οι μυστικές διαβουλεύσεις φαίνεται πως είναι άνευ προηγουμένου και έτσι μέχρις ενός σημείου ο καταιγισμός δημοσιευμάτων ίσως οδηγεί προς την κατεύθυνση πιέσεων και από τις δύο πλευρές.
Αυτή τη στιγμή πάντως ο στόχος της Ελληνικής πλευράς είναι να έχει κλείσει η συμφωνία ως την ερχόμενη Δευτέρα 23 του μήνα.
Αναζητείται λοιπόν η χρυσή τομή.
Που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή;
Η ελληνική πλευρά πιέζεται από τις χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ να μην αποδεχτεί επιτόκιο μεγαλύτερο του 3%-3,5%, όταν οι τράπεζες αντιπροτείνουν λίγο πάνω από το 5%. Επιθυμούν επίσης να υπάρχει μια ρήτρα αύξησης του επιτοκίου όταν η οικονομία επανέλθει σε ανάπτυξη.
Η Ελλάδα ταυτόχρονα πιέζεται να κλείσει το θέμα και από την τρόικα καθώς στόχος είναι μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, που είναι η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., να έχει διαμορφωθεί η βάαση της πολιτικής συμφωνίας για τους όρους του νέου προγράμματος, προκειμένου να υπογράφει ένα προσωρινό μνημόνιο, για να χρηματοδοτηθεί το PSI και να γίνει επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης:
“Παιχνίδια χρεοκοπίας” για το κούρεμα στην πλάτη της Ελλάδας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε