Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένα σύμφωνο που αφορά στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και το δεύτερο που θα αφορά στην ανάπτυξη προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στόχος των όσων εξήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η αποτελεσματικότερη εποπτεία, η λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού, ο έλεγχος και η θεσμική οργάνωση της αγοράς όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Εμπορίου.

Το τραπεζικό σύστημα είναι γερασμένο, είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και τόνισε τη σημασία αναμόρφωσης των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρονται σήμερα, ενώ γενικότερα αναφερόμενος στο σύστημα χρηματοδότησης της αγοράς με επιδοτήσεις, ανέφερε ότι δεν χρειαζόμαστε φιλοδωρήματα αλλά στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για να βγούμε από την ύφεση.

«Θα χρησιμοποιήσουμε σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία, όχι φιλοδωρήματα. Θα στρέψουμε το ενδιαφέρον στη νέα οικονομία της γνώσης σε βιώσιμα και αποδοτικά σχέδια. Με πλήρη διαφάνεια, έλεγχο και παρακολούθηση βήμα – βήμα», επεσήμανε.

Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσει νομοσχέδιο για τη θεσμική οργάνωση της αγοράς, τον έλεγχο του υγιούς ανταγωνισμού, την προστασία των καταναλωτών και τις δίκαιες τιμές. Ο υπουργός τόνισε ότι επί σειρά ετών η διαχείριση πόρων έχει οδηγήσει σε επενδύσεις χαμηλής ποιότητας και γνωστοποίησε ότι στο νέο αναπτυξιακό νόμο θα υπάρξουν κίνητρα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι η κατάσταση αυτή οδήγησε και στη δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας

«Δεν θέλουμε να απλώσουμε ένα μεγάλο σεντόνι με επιδοτήσεις. Στοχευμένα να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις, προκειμένου να βγουν από την κρίση και να δημιουργήσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο», είπε και πρόσθεσε πως «η έλλειψη ρευστότητας μετατρέπεται καθημερινά σε έναν εφιάλτη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η πραγματικότητα αποτυπώνεται σε χαμηλούς τζίρους και λουκέτα. Δεν τρέφουμε καμιά ψευδαίσθηση και καμιά αυταπάτη για τη σκληρή αυτή πραγματικότητα. Όμως δηλώνουμε ότι δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Τέλος ο υπουργός σημείωσε ότι οι μισές ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν τραπεζικό δανεισμό και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την αναμόρφωση του συστήματος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε