Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σύμβουλος της Μέρκελ μας απειλεί με αφαίρεση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Διαβάστε τι όρους θέτει ο αντιπρόεδρος των Γερμανών Χριστανοδημοκρατών, Μίκαελ Φούκς ενω ο επικεφαλής του επενδυτικού fund PIMCO Μοχάμεντ ελ Εριάν πιστέυει οτι απαιτείται κούρεμα άνω του 50%.

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς, ξαναχτυπά, θέτοντας όρους για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Σε συνέντευξή του στη Real News δηλώνει: “Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα κούρεμα χωρίς κανόνες και όρους, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας , τουλάχιστον προσωρινά”.

Ο γερμανός κοινοβουλευτικός αξιωματούχος, υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημειώνει πως “κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον”. Τονίζει πάντως πως δεν πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Γερμανία αλλά η τρόικα.

Ο Μίκαελ Φούκς, αναφέρει επίσης ότι δεν προβλέπεται αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αλλά σημειώνει πως δεν είναι προσωπικά πεπεισμένος αν η παραμονή στο ευρώ θα είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει και πάλι ευημερία.

Την ίδια ώρα ο  επικεφαλής του επενδυτικού fund PIMCO Μοχάμεντ ελ Εριάν, σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής δηλώνει οτι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και απαιτείται άμεσα “κούρεμα” ίσως και άνω του 50%. Εκτιμά ότι θα πρόκειται για “πιστωτικό γεγονός” με σημαντικές βραχυπρόθεσμες συνέπειες για τη χώρα αλλά επισημαίνει ” όσο καθυστερεί , τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας”

Διαβάστε επίσης

”Να μην πεθάνει η Ελλάδα στην θεραπεία”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε