Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνάντηση Κατσέλη – Παπακωνσταντίνου με ΓΣΕΒΕΕ

Θέματα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων, ήταν τα βασικά σημεία στα οποία…

…επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.  

Η υπουργός, εξερχόμενη από τη συνάντηση, δήλωσε ότι συζητήθηκε με τη ΓΣΕΒΕΕ εκτός από τα θέματα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού νόμου, αλλά και αξιοποίησης όλων των προγραμμάτων που υπάρχουν στο έπακρο για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και το θέμα της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Παρατηρητήριο Τιμών Πρώτων Υλών που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας. Με το θέμα αυτό ήδη ασχολείται ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός που αυτό το διάστημα πραγματοποιεί επαφές με όλους τους φορείς.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλος, σε δηλώσεις του σημείωσε τη σημασία στοχευμένων προγραμμάτων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις, προγραμμάτων για επενδύσεις από τη μικρομεσαία επιχείρηση, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ, αντιθέτως μάλιστα θα πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά μια μονάδα.

Η ΓΣΕΒΕΕ με τη σειρά της, μετά το ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ που ζητούν επανεξέταση του μνημονίου, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει τη δυνατότητα χρονικής επέκτασης του μνημονίου κατά δύο έτη, καθώς τα δημοσιονομικά ακολουθούν καλή πορεία και πρέπει να αποδεσμευτούν πόροι για δημόσιες επενδύσεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε