Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνεδρίαση για γερά νεύρα στο Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση για γερά νεύρα στο Χρηματιστήριο

Απώλειες 3,13% σε εβδομαδιαία βάση

Μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα η αγορά «χρωστούσε» μια ανοδική συνεδρίαση και την έδωσε σήμερα, αν και ο Γενικός Δείκτης πέρασε από 40 κύματα για να διαμορφωθεί τελικά στις 2.049,36 μονάδες με κέρδη 1,47%. Σε εβδομαδιαία βάση πάντως η αγορά υποχώρησε κατά 3,13%. 

Μέχρι τη λήξη των παραγώγων στις 14.00 ο Γενικός Δείκτης είχε μικρές διακυμάνσεις αλλά στη συνέχεια βγήκαν μεγάλες εντολές στις τράπεζες. Οι πωλητές όμως επανήλθαν, τα κέρδη περιορίστηκαν αλλά και πάλι με «οδηγούς» τις μετοχές της Alpha Bank (+6,75%) και της ΔΕΗ (+6,87%) ο Γενικός Δείκτης προσέγγγισε τις 2.050 μονάδες με ικανοποιητική αξία συναλλαγών στα 222 εκατ. ευρώ. 

Οι δηλώσεις του επιτρόπου της ΕΕ για την οικονομία κ. Ολι Ρεν ότι υπάρχει σχέδιο παροχής βοήθειας για την Ελλάδα αλλά και η παρέμβαση του οίκου αξιολόγησης Fitch που υποστήριξε ότι οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πρόβλημα άντλησης κεφαλαίων φέτος βοήθησαν την αγορά και ιδίως τον κλαδικό τραπεζικό δείκτη που έκλεισε με κέρδη 2,85%. Κυρίως, όμως βοήθησε η καλή συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής που λόγω των μέτρων αποτελεσμάτων πιέστηκε έντονα στην αρχή της συνεδρίασης αλλά τελικά έκλεισε με κέρδη 1,84% στα 14,97 ευρώ. 

Από τις 308 μετοχές που άλλαξαν χέρια 90 ενισχύθηκαν, 84 υποχώρησαν και 134 παρέμειναν αμετάβλητες. Την επόμενη εβδομάδα απο τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου θα κριθεί οριστικά αν θα προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ, μια προοπτική που σε καμία περίπτωση δεν ενθουσιάζει τους επενδυτές. Οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί ιδίως όταν βλέπουν τα spreads να αυξάνονται αντί να μειώνονται και να προσεγγίζουν τις 330 μονάδες βάσης. Την ερχόμενη Δευτέρα ανακοινώνουν αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ η Αlapis και ο Σαράντης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε