Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συνεδρίαση γιο-γιο στο ΧΑ

Συνεδρίαση γιο-γιο στο ΧΑ

Εντονη μεταβλητότητα με τη μετοχή της Εθνικής να σώνει την παρτίδα τελευταία στιγμή.

Παράσταση για ένα ρόλο σήμερα στο ΧΑ με τη μετοχή της Εθνικής να «παίρνει από χέρι» το Γενικό Δείκτη και να τον οδηγεί σε θετικό πρόσημο σε μια ημέρα που όλα τα μεγάλα ευρωπαικά χρηματιστήρια ήταν στο κόκκινο. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε ενδοσυνεδριακά έως και 4,26% για να κλείσει τελικά με οριακά κέρδη 0,44% στις 1.636,48 μονάδες με αξία συναλλαγών στα 154 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 5 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα, κυρίως στη μετοχή της Coca- Cola. 

Προς το τέλος της συνεδρίασης εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Εθνικής η οποία έκανε το 1/3 σχεδόν των συνολικών συναλλαγών με 4,5 εκατ. μετοχές αξίας 46,5 εκατ. ευρώ. Ο τίτλος ενισχύθηκε κατά 3,5% και έκλεισε στα 10,66 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει τα 9,97 ευρώ (-3,20%). 

Βεβαίως, η τάση παρέμεινε πτωτική στο σύνολο της αγοράς για αυτό και μόνο 67 μετοχές ενισχύθηκαν έναντι 112 που κινήθηκαν πτωτικά. Αρωγός στην προσπάθεια της Εθνικής να φέρει τα πάνω – κάτω ήταν η μετοχή του ΟΠΑΠ με κέρδη 2,40%. 

Αντιθέτως, απώλειες 0,20% κατέγραψε η Alpha Bank, 2,90% o OTE, 2,53% η ΔΕΗ και 0,89% η 3Ε. 

Η ειδησεογραφία παραμένει αρνητική και ιδίως στον τομέα των τραπεζών παρατηρείται μια συνεχή αποεπένδυση ξένων χαρτοφυλακίων από την ελληνική αγορά που σε συνδυασμό με την επενδυτική αποχή των εγχώριων «παικτών» και την αρνητική ψυχολογία οδήγησαν και οδηγούν τον Γενικό Δείκτη ολοένα χαμηλότερα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε