Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Συνεργάτης Μέρκελ:ΌΧΙ σε νέα διαγραφή ελληνικού χρέους

Συνεργάτης Μέρκελ:ΌΧΙ σε νέα διαγραφή ελληνικού χρέους

”Πώς θα ήταν δυνατό να το κάνουμε αυτό;Πού θα σταματούσε;Μιλάμε για δάνεια που δόθηκαν πέρυσι” βροντοφωνάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ.

Οι Γερμανοί βουλευτές θα απέρριπταν μία περαιτέρω διαγραφή του ελληνικού χρέους, επειδή αυτή θα αντιστοιχούσε σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, δήλωσε ο κ. Μίκαελ Μάιστερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου ‘Αγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Πώς θα ήταν δυνατό να το κάνουμε αυτό; Πού θα σταματούσε; Μιλάμε για δάνεια που δόθηκαν πέρυσι», δήλωσε ο κ. Μάιστερ, προσθέτοντας ότι το γερμανικό κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) «δεν θα συμφωνούσε με αυτό».

Όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο το χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα της Ελλάδας μπορεί να είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που είχε ληφθεί υπόψη, ο κ. Μάιστερ δήλωσε ότι, ακόμη και αν αυτό ήταν αληθές, «είναι ζήτημα των Ελλήνων» να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ο κ. Μάιστερ επανέλαβε ότι εφόσον δεν αυξηθεί το ποσό της βοήθειας για την Ελλάδας, «υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες, περιλαμβανομένης της εμπροσθοβαρούς χορήγησης οικονομικής βοήθειας από το δεύτερο πακέτο».

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε