Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συνεχίζει την πτωτική του πορεία το δολάριο

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3349 δολάρια.

Πτωτικά, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, κινήθηκε σήμερα το δολάριο. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3371 δολάρια έναντι 1,3364 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Πιέσεις προκάλεσε στο αμερικανικό νόμισμα η απροσδόκητη υποχώρηση που εμφάνισε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Ταυτοχρόνως μικρότερη της αναμενόμενης ήταν και η αύξηση που παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις στην χώρα. Από την άλλη πλευρά το κλίμα αισιοδοξίας που έχει καλλιεργηθεί από δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων (όπως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Λαγκάρτντ) για την επέκταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών, είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στο ευρώ.

Κρίσιμο θεωρείται το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες, καθώς αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι πρώτες αποφάσεις του νέου σχεδίου που φαίνεται να έχει εκπονηθεί στην Ε.Ε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Χρέους.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 28 εκατ. ευρώ. Εξαυτών τα 24 εκατ.ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 4 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,15 με 9 εκατ. ευρώ και στο τριετές ομόλογο λήξεως 20,03,12 με 14 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς υποχώρησε σήμερα στο 8,18% από 8,21% χθες με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 11,17% από 11,26% χθες έναντι 2,99% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,50% στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,37% στο εξάμηνο στο 1,22% το τρίμηνο στο 0,9% και ο μήνας στο 0,75%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε