Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνεχίζεται η κατρακύλα του ευρώ έναντι του δολαρίου

Συνεχίζεται η κατρακύλα του ευρώ έναντι του δολαρίου

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2403 δολάρια.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2353 δολάρια από το επίπεδο του 1,2406 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Αρνητικά επηρέασαν το ευρώ οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις οποίες κατέστησε σαφές ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να καλύψει το “κενό” που έχει προκαλέσει η έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας ορισμένων κρατών της ευρωζώνης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «μπορεί η ΕΚΤ να καλύψει το κενό από την αδράνεια των εθνικών κυβερνήσεων στον τομέα της χρηματοπιστωτικής ανάπτυξης; Μπορεί η ΕΚΤ να καλύψει το κενό από την αδράνεια των εθνικών κυβερνήσεων στον τομέα των διαρθρωτικών προβλημάτων; Η απάντηση είναι ‘όχι’».

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 29,61% από 29,81% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,20 % να διαμορφωθεί 28,41% από το 28,54% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,23% στη διάρκεια των 9 μηνών παρέμεινε στο 1,09%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,94%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,66% από 0,67% χθες, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε το 0,38%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε