Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Συντάξεις: το μισό ποσό με ρήτρα θανάτου και νέο τσεκούρι στα δώρα

Συντάξεις: το μισό ποσό με ρήτρα θανάτου και νέο τσεκούρι στα δώρα

Μπορεί να είναι απαράδεκτο οι υπέργηρες άγαμες κορασίδες να λαμβάνουν τη σύνταξη του αποθανόντος πριν 50 και 60 χρόνια πατρός τους, το ίδιο απαράδεκτο είναι όμως και αυτό που συμβαίνει εν έτει 2012 στην Ελλάδα με τους συνταξιούχους να καλούνται να υπογράψουν … ρήτρα θανάτου.

Να συμπληρώνουν δηλαδή μια φόρμα κατά την οποία εάν δηλώσουν πως μετά το θάνατό τους θα συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή τους κάποιος συγγενής πρώτου βαθμού δηλαδή, τότε θα λαμβάνουν πολύ πιο μειωμένη σύνταξη ως και 50%!

Πλέον μιλάμε για νόμου του κράτους και ουσιαστικά για έμμεσο τσεκούρι στις συντάξεις καθώς εάν η σύζυγος για παράδειγμα δεν εργάζεται και άρα δεν θα έχει δικό της εισόδημα μετά το θάνατο του συζύγου, τότε για να διασφαλίσει τη ζωή του το ζεύγος θα πρέπει να αποδεχθεί τσεκούρι στι σύνταξη!

Αυτά την ώρα που τα ένσημα επί 10 και 15 χρόνια ενός νέου ανθρώπου χάνονται όταν φύγει από τη ζωή και η οικογένειά του δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να τα διεκδικήσει παρά το ότι είναι χρήματα που έχουν παρακρατηθεί… δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τα μαύρα μαντάτα όμως δεν σταματούν εδώ.

Από το επόμενο δώρο, κόβονται και άλλα χρήματα και μάλιστα από αυτούς που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
Κάποιοι ανακάλυψαν πως με το πλαφόν 400 ευρώ τα Χριστούγεννα και από 200 Πάσχα και καλοκαίρι παίρνουν τα ίδια χρήματα όλοι και εκείνοι που έχουν σύνταξη 1.000 ευρώ και εκείνοι με σύνταξη 400 ευρώ.
Βρέθηκαν λοιπόν οι χαμηλοσυνταξιούχοι με μεγάλα δώρα και αυτό … είναι απαράδεκτο. ΄Ετσι θα γίνει η αντίστοιχη αναπροσαρμογή προς τα κάτω και τα επόμενα δώρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους θα πέσουν στο μισό.

Διαβάστε επίσης:
Και τώρα … κουρεύουν εμάς! Φόροι φωτιά σε ακίνητα, ρεύμα, καύσιμα, φάρμακα

Από σήμερα μειώνονται τα επιδόματα – Έρχονται και νέες περικοπές

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε